Ziua Mondială a Donatorului de Sînge 14 iunie 2023

Ziua mondială a donatorului de sânge este marcată în fiecare an în 14 iunie,În acest an, cu prilejul Zilei mondiale a donatorului de sânge 2023, Centrul Național de Transfuzie face apel la oamenii din întreaga Țară să doneze sânge într-un gest de solidaritate.
Sângele, produsele sanguine sigure şi transfuzia acestora reprezintă un aspect critic al sănătăţii publice.Acestea sunt de importanţă majoră în tratarea persoanelor care suferă de o serie de boli şi ca urmare a accidentelor.A deveni un donator de sânge voluntar este un pas simplu, dar altruist, pe care toată lumea îl poate face pentru a-şi consolida comunităţile, a sprijini sistemele locale de sănătate şi a salva vieţi.
Marcarea anuală a acestei zile favorizează creşterea gradului de conştientizare a necesităţii de sânge şi produse sanguine sigure şi, de asemenea, este un prilej pentru a mulţumi donatorilor de sânge voluntari, pentru gestul lor salvator de vieţi.
Campania din acest an 2023 are sloghanul „Doneză sânge, salvează vieți!” și este concepută pentru a atrage atenția asupra importanței donarilor voluntare de sânge și componente sanguine, cu menirea de a solidariza societatea în salvarea de vieți. Prin acest apel se accentuează necesitatea sistematică în donari voluntare de sânge și componente sanguine, contribuind astfel la autoaprovizionarea constantă a sistemului de sănătate cu produse sanguine.
Obiectivele speciflce ale campaniei din acest an:

– de a exprima recunoștința față de donatorii de sânge și componente sanguine din țară și de a crește informarea societății privind necesitatea și importanța voluntariatului prin donarea de sânge și componente sanguine;
– de a aminti donatorilor de sânge despre donarea permanentă de sânge/componente sanguine, pe parcursul anului, ce permite menținerea stocurilor suficiente de sânge, oferind posibilitatea unei hemotransfuzii la timp;
– de a recunoaște și a promova semnificația voluntariatului prin donarea de sânge și componente sanguine, pentru a fortifica solidaritatea publică și a coeziunii sociale;
– necesitatea sporirii investițiilor pentm a menține calitatea actului medical depedent de produse sanguine și accesibilitatea donatorilor voluntari la donarea de sânge și componente sanguine.
Donarea de sânge este un act de solidaritate în salvarea de veți omenești. Sângele și produsele sanguine sunt un element esențial al fiecărui sistem de sănătate. Participarea și interesul partenerilor în susținerea campaniei este binevenită, astfel că Ziua Mondială a Donatorului de sânge pe data de 14 iunie 2023 să devină о sărbătoare națională pentm donatorii de sânge – oamenii ce dăruiesc viața.

Rulează videoul

Donarea de sange salveaza vieti

Rulează videoul

Doneaza sange salveaza vieti ro

Rulează videoul

Cдавай крови спасай жизни sub ro

Rulează videoul

Donează sânge, fii erou!

Rulează videoul

Сдай кровь, будь героем! ro sub

Rulează videoul

Promovarea donarii de sange voluntare

Rulează videoul

Spot MAI SI MA donare de sange