22.11.2023 – Ziua Donării de Sânge în cadrul CMF 3

Echipa IMSP AMT Botanica și, în special, al Centrului Medicilor de Familie nr.3 vine cu mulțumiri pentru cei 128 donatori voluntari, inclusiv angajații instituției, care au dăruit azi speranțe, vise, și mai ales, VIAȚĂ. Gestul vostru generos inspiră și oferă forțe persoanelor care au nevoie de transfuzii, dar și familiilor lor. Sunteți o sursă de inspirație și un exemplu pentru noi toți.  Vă dorim sănătate și vigoare vouă, dar și apropiaților voștri!

Campania pro-vaccinare anti-COVID-19

La data de 10 septembrie 2021, în cadrul campaniei pentru promovarea vaccinării împotriva COVID-19, echipa CMF nr. 3 al IMSP AMT Botanica s-a deplasat la Liceul Teoretic cu Profil Sportiv Gloria”. Cadrului didactic i s-a oferit informații ample privind beneficiile vaccinării

Sursa: PCN-26 INFECŢIA enterovirală LA COPIL

Argumente PRO donare:
1. Sângele donat de tine poate contribui la salvarea vieții unui copil nou-născut, unei mame, unui tată, unui frate sau surori.
2. O donație de sânge poate salva chiar trei vieți.
3. Sângele reprezintă un dar neprețuit, care nu poate fi cumpărat cu bani, ci poate fi doar donat de la o persoană la alta.
4. E un mod de a fi admirat de cei din jur pentru gestul care l-ai făcut.
5. E un mod de a arată că ești receptiv la suferințele altor oameni.
6. Donând sânge, întri în familia mare a donatorilor și poți fi sigur, că atunci când va fi nevoie, vei fi ajutat.

Recomandări pentru dezvoltarea deprinderilor de autoîngrijiri în perioada de reabilitare după COVID-19

Anume poziții ale corpului și tehnici de respirație ar putea reduce dificultățile de respirație ce apar în cazul COVID-19. Dezvoltarea deprinderilor de autoîngrijiri în perioada de reabilitare după COVID-19 este esențială.
Deseori, după ce au fost externați, pacienții se confruntă cu unele dificulăți respiratorii. Organismul slăbit și pierderea condiției fizice din cauza unei boli și a consecințelor acesteia pot fi deseori cauze ale dificultăților de respirație.

Conform Planului de pregătire, pentru anul 2019 la capitolul ,,Protecția civilă” în cadrul CMF nr. 3 s-au petrecut aplicații practice la tema: ,,Acțiunile efectivului instituției în organizarea și efectuarea lucrărilor de lichidare a consecințelor seismului la instituția medicală”.