Colegi, sincere felicitări cu prilejul Zilei Internaționale a Medicului de Familie! Mulțumiri și recunoștință tuturor medicilor de familie și echipelor lor pentru dedicație și profesionalism. 

Cu profund respect,

Raisa Călin, manager CMF nr. 3

                                                                                      MESAJ DE MULȚUMIRE
Tuturor participanților la acțiunea de donare a sângelui organizată la 28.04.2022 în cadrul Centrului Medicilor de Familie nr.3 al IMSP AMT Botanica, aducem sincere mulțumiri pentru încredere, susținere, implicare, gestul mărinimos de caritate și Vă dorim sănătate!

   In conformitate cu prevederile Programului Naţional de prevenire şi control al diabetului zaharat pentru anii 2017-2021, Planului de acţiuni privind implementarea acestuia și Dispoziției Primarului General al mun. Chișinău nr. 675-d din 12.11.2021, în perioada 15-19.11.2021 în cadrul CMF nr. 3 se desfășoară evenimentul Săptămâna dedicată Zilei Mondiale a Diabetului cu genericul: ”Acces la  îngrijirea diabetului. Daca nu acum, atunci când?”
   Evenimentul include testarea gratuită la glicemie, consultul persoanelor cu teste anormale de către medicul de familie și/sau medicului endocrinolog, distribuirea pliantelor cu informații utile privind patologia de referință.
    Invităm toți doritorii din sectorul Botanica, pentru participare activă la evenimentul menționat.

Campania pro-vaccinare anti-COVID-19

La data de 10 septembrie 2021, în cadrul campaniei pentru promovarea vaccinării împotriva COVID-19, echipa CMF nr. 3 al IMSP AMT Botanica s-a deplasat la Liceul Teoretic cu Profil Sportiv Gloria”. Cadrului didactic i s-a oferit informații ample privind beneficiile vaccinării

Sursa: PCN-26 INFECŢIA enterovirală LA COPIL

Argumente PRO donare:
1. Sângele donat de tine poate contribui la salvarea vieții unui copil nou-născut, unei mame, unui tată, unui frate sau surori.
2. O donație de sânge poate salva chiar trei vieți.
3. Sângele reprezintă un dar neprețuit, care nu poate fi cumpărat cu bani, ci poate fi doar donat de la o persoană la alta.
4. E un mod de a fi admirat de cei din jur pentru gestul care l-ai făcut.
5. E un mod de a arată că ești receptiv la suferințele altor oameni.
6. Donând sânge, întri în familia mare a donatorilor și poți fi sigur, că atunci când va fi nevoie, vei fi ajutat.

Recomandări pentru dezvoltarea deprinderilor de autoîngrijiri în perioada de reabilitare după COVID-19

Anume poziții ale corpului și tehnici de respirație ar putea reduce dificultățile de respirație ce apar în cazul COVID-19. Dezvoltarea deprinderilor de autoîngrijiri în perioada de reabilitare după COVID-19 este esențială.
Deseori, după ce au fost externați, pacienții se confruntă cu unele dificulăți respiratorii. Organismul slăbit și pierderea condiției fizice din cauza unei boli și a consecințelor acesteia pot fi deseori cauze ale dificultăților de respirație.

Conform Planului de pregătire, pentru anul 2019 la capitolul ,,Protecția civilă” în cadrul CMF nr. 3 s-au petrecut aplicații practice la tema: ,,Acțiunile efectivului instituției în organizarea și efectuarea lucrărilor de lichidare a consecințelor seismului la instituția medicală”.