cmf3-site

MESAJ DE MULȚUMIRE
Tuturor participanților, la  acțiunea de donare a sângelui organizată la 17.12.2020 în cadrul                    Centrului Medicilor de Familie nr.3 al IMSP AMT Botanica, aducem sincere mulțumiri pentru încredere, susținere, implicare, gestul mărinimos de caritate și Vă dorim sănătate!


"Donează sânge pentru o lume sănătoasă"

În contextul medical și epidemiologic actual, atât de dificil prin care trece societatea, donarea de sânge şi de plasmă convalescentă Covid-19 sunt acum cele mai luminoase şi necesare fapte de solidaritate umană! Toți cei care înțeleg valoarea salvării unei vieți sunt îndemnați să participe la campania „Donează sânge, pentru o lume sănătoasă!”. Vă așteaptăm la 17.12.2020, orele 8:30-14:00 în cadrul CMF nr.3 al IMSP AMT Botanica.

Argumente PRO donare:
1. Sângele donat de tine poate contribui la salvarea vieții unui copil nou-născut, unei mame, unui tată, unui frate sau surori.
2. O donație de sânge poate salva chiar trei vieți.
3. Sângele reprezintă un dar neprețuit, care nu poate fi cumpărat cu bani, ci poate fi doar donat de la o persoană la alta.
4. E un mod de a fi admirat de cei din jur pentru gestul care l-ai făcut.
5. E un mod de a arată că ești receptiv la suferințele altor oameni.
6. Donând sânge, întri în familia mare a donatorilor și poți fi sigur, că atunci când va fi nevoie, vei fi ajutat.

COVID-19

MĂSURI DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII COVID-19 în timpul deplasării în sau din zonele afectate prin:
* Evitarea călătoriilor în țările țările/regiunile unde circulă Coronavirusul de tip nou dacă nu este o necesitate stringentă.
* Evitarea contactului strâns cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute.
*Persoanele cu simptome de infecție respiratorie acută ar trebui să practice eticheta tusei (mențineți distanța, acoperiți nasul și gura în timpul tusei și strănuturilor cu îmbrăcăminte sau șervețele de unică folosință și spălați mâinile).
*La întoarcere din țările/regiunile unde circulă Coronavirusul de tip nou, se recomandă automonitorizarea stării de sănătate pe o perioadă de 14 zile, și în caz de apariție a simptomelor clinice descrise mai sus, este recomadată adresarea la medicul de familie.

Conform Planului de pregătire, pentru anul 2019 la capitolul ,,Protecția civilă” în cadrul CMF nr. 3 s-au petrecut aplicații practice la tema: ,,Acțiunile efectivului instituției în organizarea și efectuarea lucrărilor de lichidare a consecințelor seismului la instituția medicală”.