Vaccinat, deci protejat!

     La data de 26.09.2023 în cadrul IMSP AMT Botanica a fost dat start campaniei de vaccinare contra gripei sezoniere pentru sezonul gripal 2023-2024. Vaccinarea cu vaccin antigripal INFLUVAC tetravalent se va efectua primordial contingentelor profesionale și celor cu risc sporit de îmbolnăvire și dezvoltare a complicațiilor post-gripale, dar și altor contingente la solicitarea acestora. Vaccinul este indicat adulților, și copiilor de la 6 luni, și va fi administrat în cabinetele de vaccinare din fiecare subdiviziune: CMF nr.1, CMF nr.2, CMF nr.3 după consultul prealabil al medicului de familie. Vaccinul antigripal poate fi administrat în oricare trimestru de sarcină, dar și în perioada alăptării.
     INFLUVAC Tetra este disponibil în cutii cu 1 seringă preumplută de unică folosință a câte 0,5 ml suspenzie injectabilă. Fabricant- Abbot Biologicals B. V., Veerweg 12, 8121 AA Olst, Olanda.
     Schema de vaccinare contra gripei sezoniere este constituită din administrarea unei singure doze de 0,5 ml. Cu excepția copiilor cu vârsta sub 9 ani, care în trecut nu au primit nici o doză de vaccin antigripal, aceștea se vor imuniza cu 2 doze de vaccin cu interval de minimum 30 zile între ele.