Serviciul de screening cervical a fost automatizat, pentru a spori depistarea precoce și tratamentul cancerului de col uterin

În perioada 6-8 septembrie curent, în cadrul tuturor subdiviziunilor AMT Botanica, sunt desfășurate instruiri cu privire la implementarea și utilizarea Sistemului Informațional Automatizat- Registrul de screening cervical în IMSP AMT Botanica. La instruri participă medicii de familie, ginecologi, asistenți medicali, moașe, laboranți și specialiști IT.

Menționăm că, în vederea sporirii depistării precoce a stărilor precanceroase și a
cancerului cervical, asigurării accesului gratuit la diagnostic și tratament de calitate, a fost automatizat procesul de realizare a screening-ului cervical, prin utilizarea produselor (MNotify și MConnect) care are drept scop asigurarea transmiterii de date, interoperabilității între sisteme și notificării femeilor și instituției despre necesitatea prezentării la screening-ul cervical.

Astfel, începând cu luna august 2022, toate informațiile cu privire la screening-ul cervical sunt introduse în Sistemul Informațional Automatizat.