În contextul prevederilor actelor normative în vigoare privind reluarea activităților de imunizare începând cu 16 mai curent și ținând cont de necesitatea vaccinării copiilor în termeni oportuni, în cadrul IMSP AMT Botanica a fost reluată vaccinarea copiilor în zilele de marți și joi pentru copiii primului an de viață la vaccinare primară și revaccinarea la vârsta de până la vârsta de 3 ani.
       Temporar, în ziua de sâmbăta sunt vaccinați copii cu vârsta de 7 ani, 15 ani și fetițele la 10 ani. Toate activitățile de reluare a vaccinărilor copiilor sunt strict programate, în fiecare din subdiviziunile subordonate au fost organizate spații speciale pentru monitorizarea copiilor timp de 30 min după vaccinare.
       Medicii de familie, asistenții medicali de familie informează părinții despre aspectele organizării procesului de imunizare, necesitatea combaterii maladiilor prevenibile prin vaccinare și tactica în cazul apariției unor posibile reacții ce se includ în perioada postvaccinare.
       Astfel, în perioada 18-30 mai 2020 au fost vaccinați 848 copii de diferite vârste conform prevederilor Programului Național de imunizări.
       Realizarea activităților de imunizare a copiilor se efectuează cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire și control la infecția cu Coronavirus de tip nou COVID- 19.
       Echipa medicilor de familie din cadrul IMSP AMT Botanica îndeamnă părinții la responsabilitate pentru sănătatea copiilor, imunizare la vârstele eligibile și respectarea cu strictețe a măsurilor de prevenire a infecțiilor respiratorii acute, inclusiv cu Covid-19, bolilor diareice acute și maladiilor ce pot fi prevenite prin vaccinare!

IMSP AMT Botanica