Informație cu privire la activitățile de prelevare a probelor biologice la infecția SARS CoV-2 în subdiviziunile IMSP AMT Botanica în condițiile agravării situației epidemiologice

În contextul creșterii alarmante a numărului de infectări cu infecția COVID-19, IMSP AMT Botanica vine cu informarea suplimentară a populației privind organizarea activităților de prelevare a testelor SARS CoV-2.

În cadrul instituției activează 7 puncte staționare de prelevare a testelor SARs-CoV-2: CMF 1– 2 puncte de prelevare; CMF 2 – 2 puncte de prelevare; CMF 3 – 2 puncte de prelevare; CS Muncești  – 1 punct de prelevare.

Testarea persoanelor se efectuează în intervalul orelor 6.30 – 8.30 pentru teste PCR și 09.00 – 16.00 pentru teste rapide de diagnostic. După ora 16.00 testele pot fi prelevate la indicația medicului de familie sau medicului de gardă în izolatorul subdiviziunii.

Pentru sporirea accesului populației la testarea SARS CoV-2 și reducerea timpului de așteptare, Primăria municipiului Chișinău, în comun cu Direcția Generală Asistență Medicală și Socială și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență au organizat amplasarea suplimentară a 16 corturi special amenajate în raza mun. Chișinău (inclusiv 3 corturi în sect. Botanica).

Reieșind din adresabilitatea crescută din partea populație menționăm că testele rapide se prelevă tuturor persoanelor cu semne de boală, fără refuzuri.

Totodată, instituția vine cu îndemnul către cetățeni, de a se prezenta la testare SARS-CoV-2 în baza programării prealabile la medicul de familie, în intervalul de timp stabilit, pentru a evita supraaglomerațiile la punctele de prelevare.

Mizăm mult pe înțelegerea și suportul din partea populației în depășirea situației pandemice și prevenirea răspândirii infecției Covid-19!

Aducem mulțumire tuturor lucrătorilor din cadrul instituțiilor medicale pentru efortul depus în condiții pandemice extrem de dificile!