Comunicat pe marginea descinderilor procurorilor în baza sesizării IMSP AMT Botanica

IMSP AMT Botanica, cu referire la informația plasată la 21.02.2022 în mass-media, privind descinderea cu percheziții a procurorilor  în cadrul Centrului Medicilor de Familie nr.3, comunică următoarele.

În septembrie 2021 în cadrul verificării de către responsabilii din cadrul instituției privind organizarea procesului de imunizare anti-COVID-19 și a veridicității introducerii datelor despre imunizarea de referință în Registrul electronic și Registrul pe suport de hârtie, au fost constatate următoarele neconformități:

– în Registrul electronic de vaccinare COVID-19 au fost introduse 9 persoane suplimentare, acestea nefiind realmente vaccinate în cadrul CMF nr. 3;

– datele au fost incluse în Registru electronic după finalizarea procesului de vaccinare a populației;

– persoanele menționate lipseau în Registrul de evidență a imunizării pe hârtie și stocul de vaccin nu confirma utilizarea cantităților respective pentru vaccinarea acestor 9 persoane.

Reieșind din cele constatate, IMSP AMT Botanica a sesizat organele de drept și instituțiile competente pentru investigarea complexă a cazului prin scrisoare oficială  a IMSP AMT Botanica nr. 01-11-571 din 15.09.2021

Totodată, AMT Botanica a declanșat ancheta internă de serviciu pentru constatarea tuturor circumstanțelor în care au fost admise neconformități la înregistrarea persoanelor vaccinate anti – COVID-19.

Menționăm, că pe parcursul a peste 5 luni AMT Botanica a cooperat cu organele de drept, prezentând toate materialele și informațiile solicitate și rămâne deschisă și în continuare pentru colaborare în scopul identificării persoanelor care se fac vinovate de acțiunile ilegale.

Scrisoarea IMSP AMT Botanica nr. 01-11-571 din 15.09.2021 se anexează.