AMT Botanica va beneficia de un ultrasonograf performant, cu suportul Japoniei

Datorită suportului financiar oferit de Guvernul Japoniei, prin intermediul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”, AMT Botanica va beneficia de un ultrasonograf performant cu funcție de elastografie care va permite diagnosticarea precoce a bolilor și aplicarea măsurilor curative necesare.

„Vreau să felicit AMT Botanica, care a muncit mult la elaborarea acestei propuneri de grant. Sunt convins că veți depune efort maxim pentru a finaliza cu succes proiectul propus, iar aparatul de ultrasonografie va fi utilizat eficient pentru binele tuturor chișinăuienilor și persoanelor din Ucraina care și-au găsit aici refugiul după declanșarea războiului”, a declarat ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Excelența Sa Katayama Yoshihiro.

Directorul AMT Botanica, Marina Golovaci și-a exprimat recunoștința pentru suportul acordat,
care va contribui în mod semnificativ la sporirea accesului populației la investigații de o performanță înaltă.

“Procurarea noului aparat ultrasonografic va permite să îmbunătățim esențial accesul persoanelor la investigații moderne, să diminuăm listele și timpul de asteptare pentru realizarea investigațiilor ultrasonografice, ceia ce va asigura depistarea cât mai precoce a patologiilor și posibilitatea oferirii unui tratament eficient și rapid”, a subliniat Marina Golovaci.