7 obiceiuri sănătoase pe care să le cultivați în anul care vine

 

📆Cu pași mici, dar iată că a sosit și perioada sărbătorilor de iarnă. E momentul să ne uităm înapoi la anul care a trecut, pentru a reflecta asupra parcursului nostru și a realiza cât de mult ne-am schimbat în această perioadă. În același timp, ne uităm cu entuziasm și determinare către noul an care se apropie, plini de planuri și aspirații pentru noi provocări și reușite. Echipa IMSP AMT Botanica vă este alături cu o listă de 7 obiceiuri cu care ați putea să începeți în noul an 🩺:

📌 Alimentația echilibrată – includeți în dietă o varietate de alimente nutritive precum fructe, legume, proteine slabe și grăsimi sănătoase pentru a asigura organismului toate substanțele nutritive esențiale.

📌 Consumul suficient de apă – un consum zilnic de aproximativ 2 litri de apă este esențial pentru menținerea hidratării corecte a organismului. Este recomandabil să vă asigurați că beți suficientă apă pentru a susține funcțiile vitale ale corpului și pentru a vă menține sănătatea generală.

📌 Practicarea a minim 30 de minute de mișcare în fiecare zi, de diferită intensitate – indiferent de nivelul de intensitate, mișcarea este esențială. Fie că este vorba de plimbări, alergat, exerciții de yoga sau antrenamente intense, acestea contribuie la sănătatea generală și la starea de bine.

📌 Practicarea lecturii cel puțin 15 minute pe zi – o lectură zilnică nu doar vă stimulează mintea, ci vă oferă și o oază de relaxare și cunoaștere constantă.

📌 Plimbări de cel puțin 15 minute în aer liber – o plimbare scurtă în natură poate avea un impact pozitiv asupra sănătății mintale și poate oferi o perspectivă proaspătă asupra lucrurilor care vă pot părea pe moment copleșitoare sau stresante.

📌 Zâmbetul, cel puțin de 10 ori pe zi – este demonstrat științific faptul că zâmbetul poate îmbunătăți starea de spirit. Desigur, poate influența și calitatea interacțiunilor cu cei din jur.

📌 Oferirea a cel puțin 3 îmbrățișări celor apropiați vouă – aceste gesturi simple pot consolida relațiile și pot contribui la un sentiment general de bine și apropiere emoțională.

Aceste mici obiceiuri pot avea un impact semnificativ asupra stării noastre generale de sănătate și fericire. Fiecare pas, indiferent cât de mic, poate reprezenta o schimbare pozitivă, aducându-ne mai aproape de un stil de viață echilibrat și împlinit.🏆