Situația epidemiologică la COVID -19 în s. Botanica

        Până astăzi, 05.06.2020, în s. Botanica mun. Chișinău, inclusiv c. Sîngera, Băcioi și or. Aeroport, au fost confirmate 587 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 346 cazuri au fost declarate vindicate ( la domiciliu) și externate. În acestă perioada au fost înregistrate 25 cazuri de deces, doar în luna mai -16 decese!

        De menționat că, primul caz COVID -19 a fost confirmat la 18.03.2020, iar numărul de cazuri de infectare în ultima sîptămână este în creștere. Monitorizarea zilnică a situației epidemiologice în sector denotă că numai în primele 4 zile ale lunii iunie au fost confirmate 55 cazuri de îmbolnăvire, cele mai multe cazuri s-au înregistrat la 04 iunie curent- 22 cazuri!

        La moment în supravegherea medicilor de familie în autoizolare se află 1071 persoane, alte 220 persoane sunt în carantină, după ce au contactat persoane cu COVID confirmat.

        Reamintim, că ridicarea unor măsuri de restricție, nu înseamnă sfârșitul pandemiei şi de fiecare dintre noi, depinde cât de ușor și sigur vom trece peste această perioadă. Respectați cu strictețe în continuare măsurile de protecție pentru a opri răspândirea COVID-19:

          – Păstrați distanța socială de cel puțin 1 metru. Evitați aglomerațiile;
          – Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu o soluție pe bază de alcool;
          – Acoperiți nasul și gura cu un șervețel sau cu pliul (îndoitura) cotului atunci când tușiți sau strănutați;
          – Nu vă atingeți nasul, ochii și gura cu mâinile;
          – Purtați mască de protecție în transportul public, magazine și spații publice închise. Masca trebuie să acopere gura și nasul.

La data de 07 și 08 iunie stați acasă!
Protejați familia, copii și bunicii! Respectați cadrele medicale!